1- Kilo verin
Özellikle boyun bölgenizde kilo aldıysanız horlamanızın nedeni bu olabilir. Durum böyleyse kilo vermek horlama sorununuzu çözebilir. Ancak zayıf insanların da horlayabildiğini unutmayın.
2- Yan tarafınıza yatın
Başka herhangi bir uyku pozisyonu yerine yan tarafınıza yatmayı deneyin. Bu dilinizin boğazınızın arka duvarına temas etmesini ve beraberinde horlamanızı engelleyecektir.
3- Sırtüstü yatıyorsanız yastıkla destekleyin
Yan yatarak uyuyamıyorsanız ve sırt üstü uyumak zorunda kalıyorsanız, mümkünse yatağınızın baş kısmını birkaç santim yukarı kaldırın. Ekstra bir yastık koymak da işe yarayabilir.
4- Kötü alışkanlıklardan vazgeçin
Sigara içmek ve alkol kullanmak horlama da dahil olmak üzere her açıdan çok zararlıdır. Kaslarınızı gevşeterek horlamaya neden olabilir. Ayrıca nefes alma sürecinizi zorlaştırabilir.
5- Uykunuzu aldığınıza emin ol
İyi uyku eksikliğinden dolayı aşırı yorulmanızı önleyin. Olması gerekenden daha az saat uyuduğunuzda kaslarınız gevşer ve daha fazla horlarsınız.
6- Şarkı söyleme egzersizleri yapın
Vokal egzersizleri uykunuz için harikalar yaratabilir. Her gün 20 dakika boyunca şarkı söyleme alıştırması yapın, böylece boğaz kaslarınızı sıkılaştırabilir, bu da horlamayı önlemeye yardımcı olabilir.
7- Burun kanallarınızı açın
Yatmadan önce sinüslerinizi yıkayarak burun kanallarınızı açabilirsiniz. Burun bantları da bu anlamda harika bir çözüm olabilir.
8-Yastıklarınızı sık değiştirin
Toz akarları yastığınızda birikebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olarak horlamaya neden olabilir. Yastığınızı en az 6 ayda bir değiştirin ve yenisini satın alın.
9- Bol bol su için
Bol miktarda sıvı tüketin, bu durum burnunuzun tıkanmasını önleyeceğinden günde 11-16 bardak su tüketimi horlamanızı önleyebilir.
10- Egzersiz yapın
Egzersiz yapmak aslında horlama probleminizden kurtulmanıza yardımcı olabilir çünkü tüm kaslarınızı sıkılaştıran düzenli egzersiz horlamaya sebep olan kasların gevşemesine engel olur.