Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Bu markalardan uzak durum! Vatandaşa dana eti diye at ve eşek eti yedirmişler
- Seher Alp
- 23 Ekim 2024
- 1 min
- 0
Tarım Ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek sahte gıda markalarını tek tek…
Karabiberli süt ne işe yarar? Yatmadan önce bir bardak içildiğinde etkisi inanılmaz!
- Seher Alp
- 23 Ekim 2024
- 3 min
- 0
Kışın grip ve soğuk algınlığına karşı karabiberli sütü deneyin! Boğazı yumuşatır, sindirimi düzenler. Faydalarını ve…
‘Yenidoğan Çetesi’nin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız o parayla
- Seher Alp
- 19 Ekim 2024
- 3 min
- 0
YOĞUN BAKIM YETERSİZ Raporda, Ayaz K. isimli bebeğin 26 Kasım 2023'te bir devlet hastanesinde doğduğu,…