Hızla yağlanan saçlara son! 6 sebebi ortaya çıktı, artık her şey daha kolay

1- Çok sık sıkı ve gösterişli saç modelleri kullanıyorsanız

Şık bir at kuyruğu yapmak yağlı saçlarınızı saklamanın iyi bir yolu gibi görünse de aslında durum tam tersidir. Saçınız derli toplu görünebilir ancak bu saç modeli sebumun saçınızın ve köklerinin altında birikmesine neden olur.

Çok sıkı yapılmış saç modelleri, saçınızı yumuşatan ve ağırlaştıran, daha çabuk yağlanmasını sağlayan bir durumdur. işte bu sorunu yaşamamak için saçınızı çok fazla fırçalamayı ve dokunmayı gerektiren şekillendirme ürünleri ve saç stilleri konusunda aşırıya kaçmamalısınız.

2- Aşırı sıcak suyla saçlarınızı yıkıyorsanız

Sıcak su, gözenekleri ve saç kütiküllerini açmak ve kiri çıkarmak için harikadır ancak saçınıza zarar verebilir. Sıcak su ile saçlarınızı yıkar ve durularsanız aynı zamanda sebumu da yıkar ve saç derinizi çok fazla kurutarak kepek ve aşırı yağ üretimine neden olabilir.

Bunun için yapmanız gereken şey çok basit. Şampuanlama ve bakım söz konusu olduğunda ılık suyu tercih etmek ve saç kütikülünü kapatmak için yıkamayı bitirdikten sonra saçınızı soğuk suyla durulamak daha iyidir.

3- Yanlış saç bakım ürünleri seçiyorsanız

Eğer saç tipinizi iyi tespit edememiş kelimenin tam anlamıyla önünüze gelen ürünü kullanıyorsanız saçlarınızın aşırı yağlanmasının bir sebebim de bu olabilir. Uzmanlar önce saç tipinizi iyi belirlemenizi ardından size uygun ürünleri tercih etmeniz gerektiğinin altını çiziyor. Buna ek olarak belirli periyotlarla hindistan cevizi ve argan yağı gibi doğal yağlarla da saça maske yapmak gerektiğini hatırlatıyor.

4- Saçlarınızı çok sık tarıyor ve dokunuyorsanız

Saçınıza dokunduğunuzda elinizden saçınıza yağ ve bakteri aktarırsınız ve bu da saçınızın daha yağlı görünmesine neden olur. Saçlarınızı çok sık taramak da yarardan çok zarar verir. Sürekli taramak sebumun saçınıza yayılmasını sağlar ve saçınızın daha az hacimli dahası yağlı görünmesine neden olur.

Uzmanlar saçları taramak konusunda, çok kıvırcık veya dokulu saçları olmayan kişiler için günde 2 defa taramanın yeterli olabileceğini söylüyor. Tarama esnasında tarağınızın temiz olduğundan mutlaka emin olmalısınız.

5- Çok stresli ve gerginseniz

Stres vücudunuzun daha fazla kortizol üretmesine neden olur. Bu hormon cildinizin daha fazla sebum üretmesini tetikler ve bunun sonucunda cildiniz daha yağlı görünür ve hissedilir. Stres aynı zamanda yağlı saç derisine yol açabilen kepeğin nedenlerinden biri de olabilir. Yaşam tarzınızı değiştirmediğiniz ve stresinizi yönetmeye çalışmadığınız sürece bu konuda pek bir şey yapamazsınız.

6- Saçlarınızı çok sık yıkıyorsanız

Biraz saçma gelse de saçınızı ne kadar çok yıkarsanız o kadar yağlanabilir. Bir saç biyoloğu, cildimizin sağlıklı pH’ını destekleyen milyarlarca iyi bakterinin saç derimizde yaşadığını paylaşıyor. Saçlarımızı çok sık yıkadığımızda ise bu hassas dengeyi bozabilir ve özellikle yanlış saç bakım ürünleri kullanırsak sebum bezlerinin daha fazla yağ üretmesine neden olabilir.

Saçınızı yıkama sayısını kademeli olarak azaltmaya çalışın ve saç derisini aşırı kurutmayan şampuanlar kullanın. Uzmanlar yaşadığınız bölgeye ve yaşadığınız saç sorunlarına dikkat etmenizi öneriyor. Örneğin şehir sakinlerinin saçlarında kalan kalıntılar nedeniyle saçlarını kırsal kesimde yaşayan insanlara göre daha sık yıkamak zorunda kalma olasılıkları daha yüksektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x